Snygga stolar från möbelmässan 2016

Vi har fått se fantastiskt många spännande nyheter under Möbelmässan 2016. Inte minst inom stolsegmentet. Under de senaste dagarna har ca 40 000 personer och 700 utställare befunnit sig på Stockholmsmässan i Älvsjö för att spana in årets nyheter när det kommer till inredning och belysning.

Stolen Ray. Foto: Lera Moiseeva

Stolen Ray. Foto: Lera Moiseeva

Inspiration från naturen

Bland annat tycker vi att den ryska designern Lera Moiseevas stol Ray bör nämnas, den visades upp under The Naturalist Show på Möbelmässan och har fått en del uppmärksamhet. Stolens designer har hittat inspiration i växtriket, benen är som rötterna vilka ger liv och stöd åt stolen som kan sträcka sig längre upp mot solen. Tack vare att stolen är tillverkad av stålrör kan den användas både inne och ute. Läs mer om Lera här.

 

 

Är du på jakt efter en ny kontorsstol? Här har vi samlat tips för dig som är på jakt efter ny kontorsstol.

 

Pallen Birdcage

Pallen Birdcage

Editors´ Choice – nytt pris

Till årets möbelmässa lanserades också ett nytt pris – Editors Choice. I juryn satt bland annat några av de tyngsta chefredaktörerna på den europeiska marknaden: Marcus Fairs från Dezeen, Adeline Seidel, Stylepark och Walter Bettens, DAMn Magazine. Vinnarstatyetten är formgiven av svenska designern Lisa Hilland. Årets ”Rising Star”, blev designerduon BEY som vann för att ha presenterat en konsekvent samling av olika produkter. I kollektionen finns bland annat den läckra pallen Birdcage. 

Motivering: BEY har presenterat en konsekvent samling av olika produkter – från lampor och pallar till speglar – som alla leker med samma ämne: att irritera synfältet och få dig att titta en extra gång. Mystiken som de två unga kvinnornas eklektiska arbete innefattar kan grundas i att öst möter väst, vilket i detta fall innebär att en ung kvinna från Peking krokar arm med en kvinna från västra Sverige och öppnar en studio i Bergen, Norge.

Läs mer om BEY på deras hemsida.

Utöver ”Rising Star” korades även vinnare i två till kategorier: ”Best Product” till Wästbergs lampa ”w164 Alto” , ”Best Stand” till Foscarinis belysningsmonter som var en röd grotta som besökaren fick gå in i.

Lammhults ADD

I övrig kan även Lammults framgångsrika stolserie ADD nämnas, Formgivare Anya Sebton tar ytterligare ett steg framåt för att skapa en flexibel stol för dynamiska arbetsmiljöer. Till ADD-serien adderas nu två nya familjemedlemmar:  ”ADD Work” och ”ADD Move” som ska gå hand i hand med dagens krav på design, funktion och ergonomi. Läs press release här.

Stolserien ADD från Lammhult.

Stolserien ADD från Lammhult.

 

 

 

 

 

 

 

Vill du köpa en klimatsmart kontorsstol ska du läsa detta.

Lämna en kommentar