Heta stolar och hållbarhet på möbelmässan

Den 9 till 13 februari är det dags för årets möbelmässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. I år kretsar mycket på Stockholm Furniture Fair om hållbarhet, temat för i år har man valt att kalla ”Nature is back för good”, i samband med den parallella Stockholm Design Week har även Sveriges Designer släppt rapporten ”Omforma” rapporten sätter fokus på en möbel- och designbransch som i alldeles för stor utsträckning domineras av vita medelklassmän. Självklart finns det också en del heta stolar att hålla ögonen på.

Nya heta stolar

Bland annat så kommer Sedus Stoll som är en av världens största möbeltillverkare att presentera en ny serie som de valt att kalla ”Modern Classics”. Den nya serien är egentligen en relansering av befintliga kontorsstolar som man väljer att nylansera med nya specialframtagna läderklädslar och snygga detaljer.

Årets Guest of Honor är Edward Barber och Jay Osgerby, den framgångsrika designduon från London har jobbat mycket för bland annat Knoll, Hotaru och Vitra. Det är för Vitra som designduon för några år sedan skapade den idag kultförklarade Tip Ton Chair. Under Stockholmsmässan kan du också besöka utställningen Aurora, där har bland annat Kristine Five Melvær bjudits in för att delta. Spana bland annat in Vava Stool.

En av förra årets nyheter kom från Gärsnäs, som tillverkat möbler i skånsk bok sedan 1893. Den unga lovande möbel­snickaren David Ericsson visade sin skapelse”Madonna”, den lätta stolen i massiv bok blev en av förar årets heta stolar. Rygg och sits är av formpressad bokfanér eller vegetabiliskt garvat läder. Garvat läder var för övrigt en trend som kunde ses i många montrar i fjol.

Vill du läsa mer om hållbara kontsorsstolar så rekommenderar vi att du läser vår artikel på ämnet som du hittar här. 

Stockholm-fair-aurora-exhibition-2016

Utställningen Aurora. Vava Stool, by Kristine Five Melvær.

Tip Ton, Vitra

Tip Ton, Vitra

Vill du läsa mer om Möbelmässan kan du klicka här.