Pinnstolen Pinnockio

Pinnstolen Pinnockio i tre färger

Pinnockio är en svensktillverkad pinnstol som tillverkas av Stolab. Stolen är formgiven av Yngve Ekström 1956. Yngve är en av våra stora möbelformgivare och som för de flesta är mest känd för att han designat Lamino som snart finns i var hem. Pinnockio finns i många olika utföranden och som genom sitt formspråk passar till de flesta bord och inredningar. Stolen fanns tidigare i produktion under 50 och 60-talet och nu har den efterlängtade stolen åter tagits i produktion.

Pinnstolen Pinnockio tillverkas av massiv björk och har stabila ben som skruvas in i sitsen. Stolen finns i en mängd olika färger. Pinnockio är en nätt och smidig pinnstol. Det nätta intrycket förstärks av dom sju ryggpinnarna som avsmalnande går samman i toppstycket. Som kuriosa kan nämnas att Lilla Åland har 8 pinnar i ryggen.

Stolab hade stolen i sitt sortiment redan på 50- och 60-talet men försvann sedan ur sortimentet. När Pinnstolsfabriken firade sin 110 åriga födelsedag valde man att på nytt ta upp Pinnockio i sitt sortiment.

Yngve Ekström har också tillverkat pallen Palle med ett liknande formspråk som Pinnockio, kan vara värd att spana in om ni vill hitta en matchande pall.

Köpa Pinnockio

Pinnstolen Pinnockio finns idag att köpa i ett flertal möbelbutiker och hos e-handlare. Exempelvis sälj den hos Stalands som har både fysiska butiker och e-handel.

Läs detta innan du köper pinnstolar.

Formgiven av Yngve Ekström 1913-1988 | År: 1956

Du kanske också gillar:
Lilla Åland